״המרפסת״ היא נווה מדבר עירוני בלב ירושלים, בין שוק מחנה יהודה למרכז העיר. על הגג שבקצה מדרגות הספירלה של מרכז כלל נפתחה לציבור בשנת 2016 המרפסת על ידי קבוצת מוסללה, כגן פורח ושקט בלב העיר ההומה. המרפסת היא מרחב שמחבר בין אמנות, מודעות סביבתית וחשיבה מקיימת – גג ירוק וייחודי המהווה מרחב למחקר, יצירה, השראה ומשחק, לשימוש ציבורי בתחומי האמנות, הקיימות, התרבות והקהילה.
המרפסת פתוחה לציבור בימים א’ עד ה’ בין השעות 10:00 – 18:00
לרשות הציבור הרחב פועלים באופן שוטף במרפסת ללא עלות ספריה, גלריה, פינת קפה ומטבחון, פינות ישיבה, חשמל ואינטרנט אלחוטי.
בנוסף, מוסללה שותפה במספר רב של התערבויות אמנותיות בבניין כלל ומחוצה לו, בגישה המנסה לחזק את הקיים ולצידו לאפשר התחדשות יצירתית והתערבות אמנותית במרחב הציבורי.
אנחנו מאמינים ופועלים על מנת שבניין כלל יממש את הפוטנציאל שלו ויהפוך למרכז של אמנות, תרבות וקיימות במרכז ירושלים, ולמרחב מזמין ויצירתי שימשוך אליו מגוון מבקרים רחב ככל הניתן.
מתחם המרפסת הוקם בשיתוף עם חברת הניהול והאחזקה ״מיקדן״ ובשיתוף עם בעלי העסקים בבניין. תמכו בשיפוץ המתחם עיריית ירושלים, חברת עדן, קק״ל קנדה ותורמים פרטיים נוספים.
מוסללה היא קהילת יוצרים.ות חיה, נושמת ופועלת מתוך הרבגוניות הירושלמית.
מטרתנו לעודד ולהצמיח חברה מקיימת וגמישה, רגישה ומחברת ברבדים שבין אדם לעצמו, בין אדם לקהילתו ובין אדם לאדמה.
מוסללה מהווה חממה ובית ליוזמות במרחב שבין אמנות, חברה וקיימות.
אנחנו פועלים מתוך אמונה בכוחה של האמנות והיצירתיות להביא לשינוי בר קיימא ושואלים שאלות על תפקיד האמן.ית והאמנות החברתית במרחב האורבני בכלל ובירושלים בפרט.
זרועותינו פתוחות וליבינו פועם.
המטרות של מוסללה:
- גגות הם האדמה החדשה של העיר – מוסללה שואפת ליצור תרבות חדשה כשנקודת המשען הראשית היא ההנחה ש״גגות הם האדמה החדשה של העיר״, המרחב שבו ניתן להצמיח את המרכיבים החסרים כיום לעירוניות ובנוסף – נקודת המפגש בין האנושי והטבע.
- מודל חדש של מרכזי ערים – המרפסת והפעילות של מוסללה תמשיך להיות נקודת העוגן בתהליכי ההתחדשות של מרכז כלל ונקודת השראה לעיר כולה – ״נווה מדבר עירוני״. מטרתנו להטמיר את הבניין כולו למרכז מסחרי המשלב תרבות, קיימות ושימושי קהילה שונים – ליבה של ירושלים.
- ארגון שהוא קהילה – מוסללה תשאף להיות ארגון וקהילה באופן שהחברים.ות בה בכל המעגלים והתפקידים יוכלו לממש את הפוטנציאל הגבוה שבהם.
- מעבדה לחדשנות עירונית בת-קיימא – מוסללה תמשיך להיות מעבדה לחדשנות עירונית בת-קיימא. המודלים אותם אנו מפתחים יהיו מקור השראה הניתן להעתקה ושיעתוק לכל מרחב עירוני באשר הוא.
יעדים של מוסללה:
- מוסללה תשאף לעצמאות כלכלית על ידי ביסוס הכנסות עצמיות
- מוסללה תשאף להיות רשת של א.נשים המשתפים.ות פעולה לאור חזון משותף בצורה המיטבית מתוך תשוקה ואחריות אישית וקולקטיבית ליצירה המשותפת.
- מוסללה תמשיך להיות גוף תרבות ירושלמי פורץ דרך המשלב אמנות, חשיבה בת-קיימא וקהילה.
קהילת מוסללה מורכבת מאמנים.יות, א.נשי סביבה וחינוך ועוסקת בריפוי עירוני.
מאז 2009 אנחנו פועלים.ות במרחבי התפר שבין קהילות בירושלים ויוצרים מרחבים המעוררים השראה בקרב כלל המגוון האנושי המדהים שממנו מורכבת העיר.
כאמנים.יות ויוצרים.ות, אנחנו מאמינים.ות שאמנות היא השפה הבין-לאומית שמאפשרת אמפטיה, הבנה והיכרות עם האחר. כא.נשי סביבה אנחנו מאמינים.ות שהטבע הוא ההשראה והשלמות וכתושבי.ות העיר אנחנו יודעים.ות שירושלים היא עיר אליה העולם כולו נושא את מבטו בשל חשיבותה לכל כך הרבה מאמינים.ות – ולכן כל שינוי בה יוכל להדהד הלאה, להוות מודל ומפתח בדרך לשינוי בדרכי החשיבה האנושיות.
אנו שואפים.ות ליצור מודל בר-קיימא של חיים עירוניים יצירתיים, מחוברים לסביבה ולטבע . אנחנו שואפים.ות להיות מרחב למפגש בין הקצוות שממנה מורכבת העיר ירושלים – מודל שניתן יהיה לשכפל לכל מרחב עירוני, וככה – להיות ההשראה לשינוי שאנחנו רוצים לראות בעולם.
השם מוסללה מעיד על תחילתה של הפעילות שנבטה בשכונת מוסררה. הוא נוצר מחיבור של המילה “מסלול” עם שם השכונה “מוסררה” מאחר ובסיסה של הפעילות הוא מסלול העובר במרחב הציבורי. בנוסף, עצם הוספת צ’ופציק לאות ר’ ושינוי של המילה “רע” הנמצאת פעמיים בשם השכונה לצליל “לה”, המתקשר עם שירה, מוזיקה ואמנות מתקבל הרעיון העומד בבסיס העשייה – עריכת שינויים קטנים במציאות באמצעים אמנותיים, שינויים שבמסתבר משנים את התמונה הכללית.
מטרת של מוסללה: קבוצת מוסללה פועלת מתוך אמונה בכוחה של האמנות והיצירתיות להביא לשינוי הנדרש בדרכי החשיבה וההתנהלות של החברה האנושית והישראלית בפרט ולקדם את הפיכתה לחברה פתוחה ויצירתית בה לכל אדם ישנה אפשרות להביע ולהגשים את עצמו. אנו מאמינים.ות שאמנות היא השפה הבינלאומית היחידה ומתוך כך עליה להיות נגישה, מתקשרת וכלי מרכזי ביצירת דיאלוג בין אנשים, קבוצות, קהילות ולאומים.
פעילות: הקבוצה משמשת כפלטפורמה הן עבור חברי.ות הקבוצה ומאות אמנים.יות נוספים מכל תחומי העשייה לפעול וליצור במרכז העיר, בקווי התפר וב”שטח ההפקר” הירושלמי. הפעילות מתבצעת בדגש על יצירה של אמנות במרחב הציבורי מתוך הבנה שבו ניתן לקיים דיאלוג עם הקהילות המקומיות שרובן אינן נחשפות ליצירה אמנותית ואף נרתעות מכל הקשור לה.
המרפסת
עיקר פעילותה של קבוצת מוסללה מאז 2014 מתמקדת במרפסת: גג לעירוניות חדשה. המרפסת הינה מרחב ייחודי מסוגו אותו הקמנו על הגג של בניין כלל, מרחב שמחבר בין אמנות, מודעות סביבתית וחשיבה מקיימת – מרחב שהוא גם ביתה של קהילת מוסללה. מהשילוב מתקבל גג ירוק ופורח, מעבדה למחקר, מרחב ליצירה ומשחק, חלל שמהווה מרחב ציבורי מסוג חדש.
המרפסת נפתחה לראשונה לציבור בסוף מאי 2016 בקצה מדרגות הספירלה של מרכז כלל, 12 מטרים מעל מפלס הרחוב, בליבה של ירושלים. מתחם המרפסת מורכב מחלק מקורה ומחלק פתוח תחת כיפת השמיים המתפרס על פני גג הבניין. ליבה של המרפסת הינו שטח רב שימושי המיועד לפנאי, מפגשים ואירועים ולצידו הוקמו מספר מרכזי תוכן אותם מובילים חברי.ות קהילת מוסללה, כאשר כל אחד מהמרכזים מציע מגוון קורסים, סדנאות והרצאות.
גג עדן – ימי הגגות של ירושלים 23-26.8.21
לאתר הפסטיבל ב-2021 – לחצו כאן
האירוע התקיים במשך 4 ימים ו-4 לילות, והתפרס על פני יותר מ-20 גגות ברחבי ירושלים.
הפסטיבל הציע חוויה שמתאימה לכל אחד ואחת, חובבי גגות מושבעים, אנשי מקצוע והציבור הרחב.
בתקופה של שינויי אקלים דרמטיים המשפיעים על כל אחד ואחת מאיתנו – נדרשת חשיבה על דרך החיים שלנו בערים – והגגות הם מפתח קריטי לכך:
מרחב הגגות העירוני הוא השטח הכי משמעותי, הכי נגיש והכי מעורר השראה שיש לנו – ליצור את גג-העדן שלנו!
ימי הגגות של ירושלים נערכים במטרה לחגוג את התהליך שהחל בירושלים, ובערים מתקדמות נוספות בארץ ובעולם – ״חלוצי גגות״ החלו להפריח את שממת מדבר-הגגות ויריעות הביטומן, וגגות-נאות מדבר החלו לנבוט ברחבי העיר, מרחבים של שלווה, פריחות ואפשרות לפגוש מחדש את גרמי השמיים, את הטבע במלוא יופיו ואחד את השני.
גגות הם האדמה המשלימה של העיר המצטופפת. גג יכול להיות מרחב ירוק למפגש או משחק, שטח לגידול מזון בריא וטרי ומקום לייצור אנרגיה סולארית – גגות יכולים להוות מרחב לשכבה חדשה של שימושים שונים ומגוונים שיש בהם בכדי לתרום לצמצום תביעת הרגל האקולוגית של האדם בעיר: הפחתת תופעת אי החום העירוני, השהיית מי נגר, ייצור אנרגיה מתחדשת ושמירה על מרחבים פתוחים.
נכון להיום יותר מ-90% משטח הגגות לא נמצא בשימוש – כך שגגות העיר מהווים למעשה פוטנציאל אדיר ורב משמעות להתמודדות עם אתגרי העירוניות של המאה ה-21, ועם אתגרי האנושות העומדת במבחן משבר האקלים.
אז למה אנחנו מחכים ?
במסגרת ״גג-עדן״ אנחנו מזמינים אתכם לעזוב את מפלס הקרקע ולהצטרף אלינו להיכרות עם גגות העיר הפעילים, לחוות במו עיניכם כיצד נוצרת תרבות גגות חדשה.
קבוצת מוסללה מורכבת מאמנים ופעילים ירושלמים ומתפקדת כקהילת משימה תחת מעטה רשמי של עמותה. רוב חברי הקבוצה גרים במרכז העיר ירושלים ובסביבותיה.
מבנה העמותה:
ועד מנהל: אייל בלוך (יו”ר), לידיה מלטין, ניר יוגב, נעמי צור
וועדת ביקורת: מומי אילוז , רו״ח אביב אורנשטיין
חברים: אורון אליאור, אייל לויט, אלדר בוזגלו, אלה גיל, אנדריי פשניצקי, גיא כהן, דינה יוגב, דני קינרייך, יוסי אוד, מתן ישראלי, מתן פנקס, נדב אורן, נילי פרלמוטר, נתן לנדאו, לינדה נתן, עליזה אשכנזי, רם עוזרי, שמוליק טוויג, דניאלה זלצר, אוריה עמית, טארק נאסר.
מייסדי מוסללה (2009) :גיא ברילר, מתן ישראלי, רם עוזרי, לאל קליין, יוחאי שלום חדד
אייל בלוך – מחנך מגן ילדים ועד אוניברסיטה. מעל 15 שנות ניסיון בהוראה: מחנך, מרצה, מנהל, יוזם, מפתח ומנהל של מודלים חינוכיים לדו-קיום ושיתוף פעולה אשר משוכפלים ברחבי העולם. במסגרת הפרויקטים נפגשים מאות ילדים בארץ כל שבוע, וברחבי העולם מופעלות תוכניות לימודים ופרויקטים על בסיס המודל והרעיונות שפתח. ממייסדי בי”ס “אדם” בירושלים ומגמת וולדורף בסמינר דוד ילין, ירושלים. [1993]. מיסד וממנהלי תנועת ה- AllinPeace אשר מארגנת אולימפיאדות שלום לילדים מאזורי סכסוך ברחבי העולם. לפני שנתיים הציע להקים את הרשת ליזמות חינוכית-חברתית.
שמוליק טוויג – אמן ופעיל סביבתי ירושלמי, משנת 2007. יליד 1982. מתעסק בתחומים רבים הנעים על הקשת שבין אמנות ואקולוגיה. אוסף מי גשם, מצלם ועורך וידאו, מגנן על הגג, עושה בועות סבון וחושב הרבה. ירושלים היא עיר של קהילות, והתמזל מזלי להכיר מעט את קהילת האמנות הירושלמית על גווניה ולקחת חלק בפרויקטים מעניינים שיכולים לקרות רק פה. המגוון האנושי המרתק שקיים בעיר הוא חומר גלם אינסופי ליוצרים מתחומים שונים. יחד עם זאת העיר מציבה כמעט על בסיס יומיומי שאלות לא קלות, בעקבות המפגש המתמיד עם האחר, המציב לך מראה ותובע ממך בדיקה מתמדת של עקרונות, החלטות ועשייה. אני שמח על ההזדמנות לברר את השאלות הללו במסגרת אמנותית קבוצתית.
מתן ישראלי – אמן רב תחומי, יליד 1979 ירושלים. חי בשכונת מוסררה יחד עם ליאת וילדיהם זוהר ומעיין. יצירתו מתרחשת לרוב במרחב הציבורי, בדגש על המרחב הירושלמי. הציג בתערוכות רבות בארץ ובעולם וזכה במספר פרסים- ביניהם פרס האמן הצעיר 2013. ממייסדי פרויקט מוסללה והמנהל האמנותי של הפרויקט. מרצה על אמנות ציבורית ועירוניות חדשה במסגרות שונות. לפני שפנה לעסוק באמנות עבד כשף במסעדות בארץ וברחבי העולם, וגם כיום מרכיבים מן המטבח הם חלק מהותי ביצירתו.
נתן לנדאו – ירושלמי מבטן ומלידה. יליד 1985. מורה דרך, מחנך, נגר, ומסגר חובב. מלמד נגרות לבני נוער בסיכון באבו- גוש. ירושלמי אורגינל עם כל המשתמע, דתי על הספקטרום- שומר שבת אבל הכיפה בכיס, אופטימיסט חסר תקנה שצופה עתיד טוב לירושלים, ממקימי איגוד עובדי חסות הנוער, ומהפכן בדימוס. מאמין בעבודה עם הידיים ככלי לחיבור אחד עם השני ועם הסביבה, פעיל בעמותה אמנותית למרות שמעולם לא הלכתי לתערוכה במוזיאון. “יש לי עקרונות נחרצים משלי, ואם אלו לא מוצאים חן בעיניך – יש לי גם כמה אחרים” (גאוצ’ו מרקס).
לידיה מלטין – מפיקה ומנהלת ירושלמית, משנת 1997. לידיה נולדה וחונכה כרקדנית בלט קלאסי בבלגרד, הגיעה לירושלים ב-1997 להמשיך את לימודיה והפכה לבעלת פאב ה”דיוואן”, DJ, מעצבת גרפית, מפיקת אירועים ומופעי במה בארץ (הזירה הבין תחומית [מפיקה 2005-2008], ביה”ס למחול “כל עצמותיי תאמרנה” [מנהלת אדמיניסטרטיבית ומפיקה, 2009-2012], ועם שלל ארגונים, מוסדות, ואמנים בירושלים) ובחו”ל (פסטיבל הפרינג’ באדינבורו 2008, ומופעים בסלובניה, טורקיה, סינגפור). בימים אלו לידיה מנהלת כללית של עמותת מוסללה ארט טרקס ובר קיימא לתרבות, אמנות, מוסיקה ושלום. אמא לעוז זן ומקס. “כדי באמת להבין את ירושלים לא מספיקה תקופת חיים אחת אבל אני נחושה לנסות”.
רם עוזרי – פילוסוף, כלכלן, אוצר ומפיק ירושלמי. יליד 1980, גדל בירושלים בבית מסורתי וכיום מנהל אורח חיים דתי. אחרי שסיים בהצטיינות יתירה תואר ראשון בפילוסופיה, כלכלה ומדע המדינה ותואר שני בכלכלה באוניברסיטה העברית, עבד רם כעיתונאי וכתב, בין השאר, על תחום האמנות. לאחרונה, החליט להקדיש את זמנו להתחדשות האמנות היהודית בירושלים והפיק את הביאנלה של ירושלים לאמנות יהודית עכשווית שהתקיימה בחמישה מתחמים במקביל. עולם האמנות העכשווית ועולם התוכן היהודי אינם מנוגדים זה לזה, והמקומות בהם הם נפגשים הם עולמות מרתקים.
נילי פרלמוטר – ציירת בנשמה (וכשיש זמן פנוי… ואין הרבה לצערי) מעצבת גראפית של ספרי ביוגרפיה (בהוצאת “החיים עולים על כל דמיון”) ומנהלת אדמיניסטרטיבית של עמותות בירושלים (עמותת “זיק לאמנות חזותית”, עמותת סינפסה ועמותת מוסללה ארט-טרקס). ילידת קיבוץ “מפלסים” ומשנת 1974 חיה ונושמת את ירושלים. “אני שמחה לקחת חלק בעמותה של צעירים תוססים שפועלת להביא אמנות לרחובות ירושלים , ליצור ולייצר חותם אמנותי ולהפיח רוח בחומר”
דני קינרייך – אמן, רקדן ואיש תרבות ירושלמי. חבר בקבוצת המחול של בוגרי בית הספר “כל עצמותי תאמרנה”, בעלת תואר בפילוסופיה מטעם המרכז האקדמי שלם, אוצר סרטוני יוטיוב מתחום הביזאר ורכז המרפסת של מוסללה. בעבר עצמאי בתחום התרבות בירושלים והיה חלק ממגוון פסטיבלים ואירועים מקומיים, בהמשך היה רכז התרבות של מוזיאון מגדל דוד והיה אחראי על אירועים שונים.
אייל לויט – בעלים של חברת הקצה הפקות תרבות ואמנות. מוזיקאי, יזם, איש תרבות ומפיק ירושלמי. בעבר הקים וניהל את מועדון הקצה, בר המקווה, ניהל את חברת התפעול של מתחם התחנה הראשונה והפיק וניהל אמנותית שלל אירועים מתחום עולם התרבות בארץ ובירושלים בפרט. נולד וגדל ברחוב הנביאים בירושלים וחי היום בבית זית.
יוסי אוד – יליד ירושלים, מחנך, אקולוג ומפסל בעץ, יזם ומוביל פרויקטים סביבתיים, חברתיים, עסקיים וחינוכיים מעל 30 שנה, מוביל בישראל ובעולם מיזמים ביו-דינמיים להשבת דבורי הדבש הנעלמות אל עיר ואל סביבה, , ייסד וניהל עמותות ומוסדות חברה, קהילה וחינוך.
גיא כהן – שחקן, מוזיקאי, מפיק ומורה בירושלים,
בשנים האחרונות מחובר חזק לבניין כלל, למוסללה, ולפרויקטים שקורים, במקביל לשירה, נגינה, כתיבת שירים והלחנה להרכב “גיא&איי” שצומח וזורח לאט לאט.
חולם חלומות ומגשים את חלקם, כרגע עם החמולה היוצרת, קבוצת אמניי רחוב ירושלמיים.
ומייחל לשלום.
אורון אליאור – רקדן, אמן ומעצב, יליד 1984. מאז 2008 משתדל לקרוא לעצמי ירושלמי, ותוהה מדי יום על מהות ההגדרה. מעצב תעשייתי B.des מהמכללה האקדמית הדסה. חי ויוצר בשכונת מוסררה. מתעסק במרווחים שבין לבין, בתחומים האפורים והזוהרים, בפרטים הקטנים. במה שיש ובמה שאין. שמח להסתכל על המציאות כל יום מזווית קצת אחרת וללכת לאיבוד לפחות פעם בשבוע. העיר עוצרת את נשימתי ומחזירה אותה לסרוגין.
כתבו עלינו:
2023
המרפסת מארחת משפחות מקו העימות. 4.11.2023
“מצילות המזון” נרתמות במלחמה. 30.10.2023
ירושלים משנה את ייעוד הגגות. 3.7.2023
2022
כתבה מתן ישראלי דה מרקר. 11.4.2022
קמפ “גג-עדן” בכל העיר, 11.4.2022
2021
GAG-EDEN’ FESTIVAL ,Holy-Land-Uncovered-i24NEWS
למען משפחות נזקקות: נחנך הבית החדש של קבוצת “מצילות המזון” בגבעת שאול
כל העיר, 23.9.21
“מפתחות שאיפות”: הדבורים ששינו את חייהן של הנשים באבו תור
כאן 11, 9.9.2021
קמפינג על הגג: חופשה בלי לצאת מהעיר, חדשות 12, 25.8.21
אירוע ראשון מסוגו בעיר: פסטיבל על גגות ירושלים
המערכת, כל העיר, אוגוסט 2021
ברגע שנתחיל לנצל את הפוטנציאל העצום הזה, נבין שלא חסר לנו מרחב בעיר,
שירה מייקין, הארץ, אוגוסט 2021
ירושלים של מעלה: קהילת היוצרים שמכניסה חיים לגגות העיר, שני רחל פומס, ynet, אוגוסט 2021
בילוי של מעלה: ביקרנו בגגות ירושלים
תהל בלומנפלד, ynet, אוגוסט 2021
נווה מדבר עירוני – על הפוטנציאל העירוני והחברתי של מרחבים פתוחים על גגות – גילת לווינגר, ביטאון האיגוד הישראלי של אדריכלי נוף, מרץ 2021
2019
מי מחק מהזיכרון את בית הספר לאמנות הראשון בישראל – אריאל הורוביץ, מקור ראשון, כ״ו בכסלו ה׳תש״ף (24/12/2019).
ירושלים של מעלה – דנה בן שמעון, ידיעות ירושלים, 22.11.2019.
הפקודה מאיסטנבול – חגיגה סאטירית של 100 שנים לפקודת הנישואין והגירושים העותמאנית. – יהונתן קליין, אתר כיפה, ספטמבר 2019.
Getting a natural high – Adi Cohen. The marker. 2019
אביב הגגות – עדי כהן, דה מארקר, אפריל 2019.
2018
מהמידברן לירושלים – לוקאל ירושלים, 8.7.18
קבוצת האמנים שאיחדה את ירושלים ואז חילקה אותה – ניר חסון, גלריה הארץ, 29.5.18
למען הכלל: הבניין המיתולוגי של ירושלים חוזר לחיים – אריאל הורביץ, מקור ראשון, 12.1.2018
2017
הר הגעש בידנו: גגות ירושלים משנים צורה
2016
בניין כלל מתחדש, סדרת סיורים לציבור
Art and the city-Jerusalem post
ככר העיר ירוקה – נגה הלפרין / ישראל השבוע-מוסף פוליטי, 9.9.2016
Calgary Jewish Free Press – Transforming the Heart of Jerusalem
המרפסת – עכבר תרבות – אירנה לבקוב, כל העיר
2015
נקודת המפגש: מתחת לגשר
Times of Israel: Cementing a space for coexistence at the Israel Festival
פסטיבל ישראל מציג: מופעי מוזיקה בבאסטת אבטיחים יוצאת דופן – Xnet
Jerusalem Post: Bridging the Gap
המרפסת – בניין כלל
כל מרכז מסחרי צריך מרפסת: מתחם אקולוגי חדש על גג בניין כלל-Xnet
2013
נקודת המפגש: בין ירוק לאדום
מוסף הארץ, 18.7 – סמול טוק/ללא סכין – עידו קינן מראיין את נתן לנדאו
Media Liine – Jerusalem’s Meeting Point – Between Green and Red
NZZ (swiss) – Göttliche Intervention und Sperrzäune
2012
בין ירוק לאדום:
הארץ – באסטת אבטיחים על קו התפר – ניר חסון
ynet– כמו אז: באסטת אבטיחים על קו התפר בירושלים
Times of Israel –watermelon brings jews & arabs together in Jerusalem
2011
דרך הפנתרים השחורים
הארץ: במוסררה נותנים כבוד לפנתרים השחורים – ניר חסון
נומנסלנד
ארצו של אף אחד – ניר חסון – הארץ
תומכים ושותפים
תומכים.ות קבועים.ות:
שותפים:
תודה לכל הקרנות והגופים שתומכים במוסללה לאורך השנים
הקמת המרפסת
ע״ש קרול ריידר ולארי ריידר ז״ל התאפשרה בזכות התרומה הנדיבה של הקהילה היהודית בקאלגרי שערכו קק״ל-קנדה יחד עם הקרן לירושלים בארוע גאלת הנגב, קלגרי 2016.
תורמי המרפסת:
דיוויד ליונס קלגרי, אלברטה – לזכר הוריו האוהבים ג’ק ורוזלין ליונס ז”ל
אליעזר זעליג ז”ל ושירה ריידער קלגרי, אלברטה
סאם סוויצר ומשפחתו קלגרי, אלברטה
טי.די. בנק קלגרי, אלברטה
משפחת ריידער קלגרי, אלברטה
קאל ואדית ונצל קלגרי, אלברטה
יוסף ברוך ומלכה קטצ’ין קלגרי, אלברטה
ד”ר יוסף לוי ז”ל ומלכה ליבין
גלריה ניו-זונס לאמנות עכשווית – חיה לאה זנאת ותמר רחל זנאת קלגרי, אלברטה